Štúdium
Katedra zabezpečuje výučbu predmetov zameraných na význam živín vo výžive a ich stanovenie; nutričné zloženie krmív; energetickú a látkovú premenu; biochémiu a fyziológiu výživy; princípy fyzikálnych, chemických, biologických metód úprav a konzervácie krmovín; aplikáciu systémov výživy v praxi; príčiny disbalancie s predikciou možných následkov a chorobných stavov zvierat; optimalizáciu receptúr kŕmnych zmesí a kŕmnych dávok pre rôzne druhy a kategórie zvierat; riadenie krmivárskych výrobných procesov; princípy laboratórnych metód skúšania krmív a problematiku hodnotenia kvality krmív.
Predmety vyučované na Katedre výživy zvierat:
Bakalárske štúdium
Výživa zvierat
Konzervovanie a úprava krmív
Základy výživy
Inžinierske štúdium
Kŕmenie prežúvavcov
Kŕmenie neprežúvavcov
Náuka o krmivách
Výživa a kŕmenie hospodárskych zvierat
Posudzovanie a hodnotenie krmív
Krmivárske technológie
Kŕmne zmesi
Doktorandské štúdium
Veda o výžive
Zdroje výživy
Systémy výživy zvierat
Konzervačné fermentácie
Laboratórne metódy a pokusníctvo
Krmivárstvo a legislatíva