II. ročník podujatia „Chlieb náš každodenný“
21.11.2019V stredu 20. novembra 2019 sa pod Aulou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre uskutočnil v rámci Nitrianskych univerzitných dní II. ročník podujatia „Chlieb náš každodenný“
V stredu 20. novembra 2019 sa pod Aulou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre uskutočnil v rámci Nitrianskych univerzitných dní II. ročník podujatia „Chlieb náš každodenný“ vo vzájomnej spolupráci dvoch fakúlt – Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov a Fakulty biotechnológie a potravinárstva. Tento rok bolo podujatie podporené aj rektorkou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre doc. Ing. Klaudiou Halászovou, PhD. na základe podpory projektov na športové, kultúrne a záujmové aktivity študentov SPU v Nitre. Podujatie svojím príhovorom otvoril prorektor pre komunikáciu a prax Ing. Ivan Takáč, PhD. za prítomnosti prorektora pre vzdelávanie prof. Ing. Milana Šimka, PhD., organizátoriek Ing. Martiny Gažarovej, PhD. a Ing. Anny Kolesárovej, PhD., študentov oboch fakúlt a tiež stredných škôl. Cieľom projektu bolo už tradične upozorniť na význam chleba a pekárskych produktov vo výžive človeka a možnosti jeho využitia v praxi. V rámci expozície mohli účastníci podujatia vidieť nielen rôzne variácie chlebových tôrt a jednohubiek všetkých chutí, ale aj nápaditú ukážku „cesty chleba“ od prvovýroby až po finálny produkt v réžii Katedry rastlinnej výroby a trávnych ekosystémov. Súčasťou prezentácie bola degustácia všetkých vystavených produktov – tradičných, bezlepkových, kváskových a mnohých iných z domácej i komerčnej výroby, v naturálnej, neochutenej i ochutenej podobe. Obohatením akcie bola aj prezentácia zameraná na balenie a hygienu pekárskych produktov s názornými ukážkami dlhodobejšieho nesprávneho skladovania takýchto výrobkov. Študenti študijného programu Výživa ľudí FAPZ, ako aj študenti FBP opäť ukázali svoju šikovnosť, zručnosť, nápaditosť, výsledkom čoho bola prezentácia nielen nádherných chlebových výtvorov, ale aj vedomostí a zručností, ktoré nadobudli počas svojich štúdií vo svojich študijných programoch a mohli ich ukázať širokej verejnosti, ako aj študentom zo Strednej odbornej školy potravinárskej a Strednej priemyselnej školy potravinárskej v Nitre.
Ďakujeme všetkým, kolegom, študentom a sponzorom, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave a realizácii akcie!