Edícia vysokoškolskej učebnice "Zdravie a výživa ľudí"
09.11.2020V týchto dňoch vyšiel vo vydavateľstve CAD Press 3-dielny set vysokoškolských učebníc Zdravie a výživa ľudí od autorov Chlebo P. a Keresteš J. et al. Je to komplexné a ucelené dielo, ktoré zahŕňa najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy.
Edícia vysokoškolskej učebnice "Zdravie a výživa ľudí"
V týchto dňoch vyšiel vo vydavateľstve CAD Press 3-dielny set vysokoškolských učebníc Zdravie a výživa ľudí od autorov Chlebo P. a Keresteš J. et al. Je to komplexné a ucelené dielo, ktoré zahŕňa najnovšie poznatky zo všetkých oblastí týkajúcich sa zdravej výživy. Na jej spracovaní sa podieľalo viac než 30 odborníkov z oblasti medicíny, biológie a potravinových zdrojov. Publikácia so širokým záberom kopíruje spoločenské, ekonomické a strategické postavenie výživy v spoločnosti, potravinovú bezpečnosť a dostupnosť, dejiny výživy, definuje a charakterizuje rastlinné a živočíšne zdroje výživy a potraviny, prezentuje úlohu a význam základných živín, ale i ostatných súčastí výživy, ako sú mikro a makroelementy, stopové prvky, minerálne látky, vitamíny, voda, bioaktívne látky, biochemické procesy, možnosti prevencie vzniku a rozvoja tzv. civilizačných ochorení, vrátene liečebnej výživy. Učebnica je učená nielen študentom ale aj širokej odbornej a laickej verejnosti. Učebnice sú dostupné v e-schope Martinus https://www.martinus.sk/seria/zdravie-a-vyziva-ludi a http://www.cadpress.cz