Komisia SAV priznala Jozefovi Bujkovi vedecký kvalifikačný stupeň IIa
11.12.2023Na návrh Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre priznala Komisia Slovenskej akadémie vied pre posudzovanie vedeckej kvalifikácie zamestnancov 30. novembra 2023 vedecký kvalifikačný stupeň IIa Ing. Jozefovi Bujkovi, PhD., z Ústavu výživy a genomiky Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov.
Na návrh Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre priznala Komisia Slovenskej akadémie vied pre posudzovanie vedeckej kvalifikácie zamestnancov 30. novembra 2023 vedecký kvalifikačný stupeň IIa Ing. Jozefovi Bujkovi, PhD., z Ústavu výživy a genomiky Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov. Dekrét z rúk rektorky SPU Klaudie Halászovej si prevzal 7. decembra. Ing. Jozef Bujko, PhD., je odborníkom v oblasti chovu hovädzieho dobytka. Vo svojej vedeckovýskumnej činnosti sa zameriava na hodnotenie produkčných a reprodukčných ukazovateľov v populácii kráv slovenského strakatého plemena, ako aj na hodnotenie ukazovateľov zdravia kráv, napríklad obsahu somatických buniek a jednotlivých zložiek v mlieku. Je členom Šľachtiteľskej rady Zväzu chovateľov slovenského strakatého plemena na Slovensku.