SPU má akreditovaný program celoživotného vzdelávania Nutričné hodnotenie potravín
03.10.2024Vzdelávací program s názvom Nutričné hodnotenie potravín bol akreditovaný Ministerstvom školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR ako jediný svojho druhu, pričom túto akreditáciu získala práve SPU. Zásluhu na jeho akreditácii má Ústav výživy a genomiky Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov.
Program je určený pre všetkých, ktorí nielen pri výkone svojho povolania neodmysliteľne potrebujú disponovať poznatkami a vedomosťami z oblasti zdravého životného štýlu, humánnej výživy, hodnotenia stavu výživy, komplexného zloženia potravín z hľadiska obsahu makro- a mikroživín, ich vzájomných pomerov, ich zaraďovania do stravovacích plánov, tvorby jedálničkov, ale aj poznatkami v oblasti vhodných technologických postupov. Absolvent programu získa teoretické a praktické poznatky a zručnosti, ktoré bude vedieť vhodne aplikovať v praxi v rámci primárnej prevencie civilizačných chorôb a metabolických porúch.
Program je určený pre pedagógov základných a stredných škôl, trénerov, športovcov, pracovníkov poradní zdravia a výživy, majiteľov fitness centier a pod.
Odbornou garantkou programu je prof. Ing. Marta Habánová, PhD., lektorkami doc. Ing. Martina Gažarová, PhD. a Ing. Jana Kopčeková, PhD.
Link na stránku ministerstva: http://isdv.iedu.sk/CourseDetail.aspx?moduleId=44933
Link na článok SPU: https://www.uniag.sk/sk/aktualne-informacie/spu-ma-akreditovany-program-celozivotneho-vzdelavania-nutricne-hodnotenie-potravin