Účasť FAPZ na EXPO 2015 v Miláne
22.09.2015Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov v spolupráci s Fakultou biotechnológie a potravinárstva pripravila pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 4.9. 2015 v slovenskom pavilóne na medzinárodnej výstave EXPO 2015 v Miláne
Fakulta agrobiológie a potravinových zdrojov v spolupráci s Fakultou biotechnológie a potravinárstva pripravila pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR dňa 4.9. 2015 v slovenskom pavilóne na medzinárodnej výstave EXPO 2015 v Miláne workshop pod názvom „Potraviny a zdravie“. Téma workshopu nebola vybraná náhodne. Ústrednou témou výstavy EXPO je výživa ľudstva a spolu s ňou starostlivosť o životné prostredie, o miesta na zemi odkiaľ potraviny pochádzajú, ako aj zabezpečenie výživy nielen pre súčasné, ale aj pre ďalšie generácie s ohľadom na prírodné prostredie. Členmi delegácia boli rektor SPU Dr.h.c prof. Ing. Peter Bielik, PhD., prorektor prof. Ing. Ján Gaduš, PhD., prof. Ing. Dana Tančinová, PhD., doc. Ing. Tatiana Bojňanská, CSc., Ing. Ján Gažo, PhD., doc. Ing. Martina Fikselová, PhD., doc. Ing. Radoslav Židek, PhD. a MUDr. Peter Chlebo, PhD. Odborný program za Fakultu agrobiológie a potravinových zdrojov zabezpečovala Katedra výživy ľudí. Okrem predstavenia výskumno- pedagogického zamerania fakulty, boli na workshope prezentované výsledky výskumu vplyvu červeného vína a selénom obohateného bravčového mäsa na ľudské zdravie. Svoj záujem o výsledky výskumu na Katedre výživy ľudí prejavili účastníci workshopu prostredníctvom živej diskusie s prednášajúcimi. Na záver workshopu bola pripravená degustácia špecialít slovenskej kuchyne. Okrem workshopu boli pre návštevníkov slovenského pavilónu pripravené propagačné letáky a videoprezentácia o SPU v Nitre. Fakulta sa úspešne podieľala na reprezentovaní SPU v Nitre na jednej z najvýznamnejších svetových výstav s účasťou viac než 140 oficiálnych vystavovateľov z celého sveta.
Ing. Ján Gažo, PhD.
Prodekan pre zahraničné vzťahy a prax